Det ligger en stor rikedom gömd i att vara avslappnad som är ett tillstånd mellan vakenhet och sömn. I vårt stressade tidevarv nyttjar vi människor inte denna förmåga och går miste om ingången till många av våra inre resurser, som exempelvis koncentration, minne, kreativitet och problemlösning.

Vid regelbunden avslappningsträning kommer du att upptäcka stora vinster och må mycket bättre både fysiskt och mentalt. När grundspänningen sänks i kroppen sjunker blodtrycket och blodgenomströmningen ökar. Då vilar även kroppens inre organ, blodkärlen vidgas och du känner dig varmare. Dessutom blir andningen jämnare och du blir lugnare.

Nyckeln till en god mental hälsa i vår stressade tid är att göra en enkel avslappningsövning varje dag. Stäng av de yttre intrycken, ge dig tid att lyssna till dig själv och känn efter hur du mår. Du kommer att sänka din grundspänning i kroppen, vilket gör att du får mer energi och motivation som gör att du lättare når de resultat du själv önskar.

Starta nu på en gång med en enkel avslappningsövning. Blunda, ta ett djupt andetag och känn att när du andas ut slappnar kroppen av. Det känns skönt behagligt och vilsamt.

När du börjar öva avslappning kan det vara bra att ha en egen CD att öva till.

Du kan du köpa en avslappnings CD genom att skicka ett e-mail till kerstin@jang.se. Kostnaden för en CD är 150:- inkl. moms.